Van onbalans naar in balans!

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de overgang, over het algemeen, een normaal proces is. Het is een periode in ons leven van groei, veranderingen en inzichten. Als verpleegkundig overgangsconsulente neem ik de tijd om naar u te luisteren. Ik geef advies en uitleg over de overgang. Samen gaan we op zoek naar een passend plan om de overgang gezond en positief door te komen.

Ook wanneer u vervroegd in de overgang bent gekomen bv door een behandeling ten gevolge van borstkanker, kunt u bij mij terecht voor advies en begeleiding.

Over het algemeen zijn twee tot drie consulten voldoende. Dan zijn de hormoonspiegels vaak redelijk in balans door de op maat gegeven adviezen met informatie over:

  • leefstijl, met aandacht voor voeding en beweging
  • mogelijk aanvullende supplementen of hormoonsuppletie advies
  • de gevolgen van de overgang op het gebied van hart- en vaatziekten, diabetes en botontkalking

In de relatie kunnen veranderingen optreden. Denk aan stemmingswisselingen en seksualiteit. Soms zijn deze veranderingen voor een partner moeilijk te begrijpen. Met de juiste voorlichting is er meer ruimte voor begrip en ondersteuning. Tijdens het consult is, indien u dit prettig vindt, uw partner dan ook van harte welkom.

De consulten zullen plaatsvinden in ‘s-Gravenzande. In uitzonderlijke gevallen kan ik u ook thuis bezoeken!

Ik werk zo veel mogelijk samen met uw huisarts. Is er aanleiding tot aanvullend onderzoek of behandeling? Dan wordt u vanzelfsprekend doorverwezen naar uw huisarts.

Met de overgang begint u aan een nieuwe fase in uw leven. Een fase die ook meer dan de moeite waard kan zijn.